Herinneringen aan Indie

Herinneringen aan Indië is een interviewproject waarbij mensen die voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië verbleven worden geïnterviewd.

De collectie van het project Herinneringen aan Indië bestaat momenteel uit ongeveer zeventig interviews en groeit nog steeds. Onderwerpen als het leven voor de oorlog, de Japanse inval, het krijgsgevangenschap, de bevrijding en de repatriëring worden belicht door de ogen van verschillende bevolkingsgroepen..

De geïnterviewden dragen met hun verhalen bij aan de herinnering van een essentiële periode uit de Nederlandse geschiedenis en bijzondere persoonlijke ervaringen kunnen via de interviews met anderen worden gedeeld.  

Op ons Youtube kanaal vindt u fragmenten uit drie interviews. Bijvoorbeeld het het verhaal van meneer Hakkenberg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest hij werken aan de Birma-Siam Spoorweg. In het interview vertelt hij over zijn tijd als krijgsgevangene. 
Klik hier om de videos'te bekijken.

Wil u meer weten over het verhaal van meneer Hakkenberg of een van de andere interviews? U kunt bij ons de audio- en videobeelden en transcripties van alle interviews inzien. Daarnaast staat een aantal samenvattingen van interviews op de website van het archiveringsplatform DANS.

Die vindt u onder deze link.

De heer Hakkenberg vertelt over de bevrijding van het kamp waarin hij gevangen zat.