Grasduinen in de Indische geschiedenis

Het webportaal Indië in Oorlog bevat een schat aan historische informatie over de Indische geschiedenis sinds de Tweede Wereldoorlog. Ga naar de Thema's en kom meer te weten over de Japanse bezetting, de dekolonisatie en de uittocht van Indische Nederladers naar Nederland. In een tijdlijn zijn belangrijke historische gebeurtenissen met korte uitleg op een rijtje gezet.  Of kijk eens bij Verhalen voor een persoonlijke geschiedenis. Wie in het onderwijs aan de slag wil met de Indische geschiedenis kan ideeën opdoen bij Educatie.

Zoeken in Indische collecties en archieven

Gebruik het zoekvenster rechtsbovenin om tegelijkertijd op de website én in  verschillende Indische collecties en archieven van diverse erfgoedinstellingen zoals musea, bibliotheken en archiefinstellingen naar informatie te zoeken. Er is veel te vinden over de periode vanaf 1900 to op heden, maar de nadruk ligt op de jaren 1940 - 1949. Vind bijvoorbeeld de Japanse interneringskaart van uw krijgsgevangen genomen (groot)vader, doorzoek het archief van 50 jaar Indisch maandblad Moesson, bekijk oude foto's, etc.

Niet gevonden wat u zocht? Probeer het over een tijdje nog een keer. Het webportaal 'Indië in Oorlog' is voortdurend in ontwikkeling.

Zoek in 27 Collecties